Kerk en singles

Wil jij meer aandacht besteden aan singles in jouw kerk? Zou je graag meer informatie ontvangen over adviezen voor singles in pastoraat? Of wil je een avond organiseren over dit onderwerp? Dan ben je hier aan het goede adres!

Singles en de kerk, het is niet altijd een gelukkig ”huwelijk”. Singles voelen zich vaak niet gezien in de kerk, ervaren druk om een relatie te krijgen en vertellen me vaak dat er voor hen geen aandacht is in de kerk. Dat is jammer, want in de Bijbel zien we dat God singles ook gebruikt voor Zijn Koninkrijk. Denk bijvoorbeeld aan Paulus, die de kerk opbouwde. Daarnaast neemt het aantal singles in Nederland sterk toe; bijna een kwart van de Nederlanders is alleenstaand en dit zal de komende jaren alleen maar groeien. Is jouw kerk daar klaar voor?

De ongehuwde draagt zorg voor de dingen van de Heere, hoe hij de Heere zal behagen. Wie echter gehuwd is, draagt zorg voor de dingen van de wereld, hoe hij zijn vrouw zal behagen.

1 Korinthe 7:32b-33 (HSV)

Wat kan ik voor jouw kerk doen?

Aandacht geven aan singles in de kerk kan best wel lastig zijn. Daarom wil ik jou daar graag bij helpen! Er zijn verschillende dingen die ik voor jou kan doen, denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Een adviesgesprek waarin ik meedenk over concrete vragen die in jouw gemeente spelen over single in de kerk
  • Een avond waarop ik kom spreken over het onderwerp single-zijn en we samen met de singles uit jouw gemeente in gesprek gaan! Meer informatie over spreken en workshop vind je hier!
  • Aan de hand van mijn boek ben ik bezig met een Singlecursus voor kerken! Waarschijnlijk ben je wel bekend met de Marriage Course of de Alphacursus. De Singlecursus voor kerken is net zoiets, maar dan voor singles.
  • Wil je mijn boek gebruiken voor een gespreksgroep in of buiten de kerk? Neem dan ook contact op, dan kan ik je helpen met materiaal!

Heb jij een andere vraag over singles en de kerk? Neem contact met mij op en ik denk graag met je mee. Eén van bovenstaande dingen voor jouw gemeente? Neem dan hieronder contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden!

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Hilde Pater, auteur van het boek Beantwoorde Liefde: Single in Gods Koninkrijk dat in 2021 uit kwam bij Royal Jongbloed/Sestra! In dit boek deel ik mijn zoektocht naar vreugde in single-zijn en interviewde ik zeven christelijke vrouwen, onder wie Eline Hoogenboom en Cocky Drost. Daarnaast heb ik een Instagrampagina waar ik regelmatig het één en ander bespreek omtrent single-zijn. Hierdoor ben ik ook goed op de hoogte van de wensen van singles in de kerk. Meer informatie over mijn boek vind je hier!

hilde pater beantwoorde liefde